Hoe gaat het praktijkexamen

Wanneer mag je praktijkexamen auto doen?

Het praktijkexamen voor je rijbewijs bestaat uit vier delen: een deel voor het examen, een deel op een parkeerplaats, het rijden zelf en tot slot de uitslag van het examen. Voordat je het examen aflegt, maak je kennis met jouw examinator die uitlegt hoe het examen zal verlopen en die jouw documenten zal inzien. Op de parkeerplaats doe je een oog test waarbij je het kenteken afleest van een auto die zich op circa 25 meter afstand bevindt.

De examinator kan je ook enkele vragen stellen over de auto. Denk hierbij aan het controleren van het oliepeil of de verschillende lampjes op het dashboard. Het rij-gedeelte van het examen duurt ongeveer 35 minuten. Dit houdt in dat je naar een afgesproken locatie rijdt. Een deel van de rit wordt gereden in opdracht van de examinator. Tijdens de rit zal hij of zij observeren hoe je rijdt, of je voldoende om je heen kijkt, of je de auto goed genoeg bestuurt en of je de verkeersregels begrijpt en naleeft.

Na afloop van het rijgedeelte ontvang je direct je uitslag in het examencentrum. Ben je geslaagd voor jouw rijexamen? Dan kun je jouw rijbewijspasje aanvragen bij het gemeentehuis of stadsdeelkantoor van jouw gemeente. Als je gezakt bent voor je rijexamen, krijg je tips om te verbeteren, waarna je een nieuwe poging kunt wagen.

CBR praktijkexamen locaties:

CBR Eemnes
Bramenberg 6
3755 BX Eemnes
CBR Amsterdam
Naritaweg 150
1043 CA Amsterdam
CBR Emmeloord
Boslaan 30
8302 AB Emmeloord

Auto Rijbewijs B Pakket B

Pakket voor vlottte leerling

28 uur rijles
Theoriecursus
(inclusief gratis theorieboek en online examen oefenen)
1 CBR praktijkexamen/theorie-examen

1530

Rijopleiding op maat
Resultaatgerichte rijlessen
Moderne en nieuwe lesauto

Rijlessen volgen bij autorijschool Drive2pass

Wij zijn de snelst groeiende onafhankelijke rijschool in Almere en omgeving. Wij bieden alles wat je nodig hebt om je op weg te helpen. We houden rekening met de lestijden, locaties en al het andere dat je nodig hebt om snel je rijbewijs te halen bij Drive2pass.

We bieden een volledig aanbod aan rijlessen en cursussen, dus we zijn ervan overtuigd dat je een les of cursus vindt die bij je past, of dat nu handmatige of automatische rijlessen zijn. Drive2pass staat voor je klaar om je te helpen een betere chauffeur te worden. Je kunt er zeker van zijn dat je van de beste leert als je bij ons je rijbewijs wilt halen. Plan vandaag nog je proefles in.

Betrouwbare en flexibele instructeur, die de rijlessen niet op het laatste moment afzeggen, te laat komen of je afspraken missen. Deur-tot-deurservice, of dat nu van thuis, op school of op het werk is, we zijn volledig flexibel om aan jouw behoeften te voldoen.

Eén op één les met je instructeur, je hebt tijdens je les nooit een andere leerling in de auto.

In wat voor type lesauto krijg ik les?

We hebben een moderne Audi A1(schakel) of A3(automaat) met dubbele bediening voor jouw gemoedsrust en veiligheid.

Moet ik eerst geslaagd zijn voor mijn theorie-examen?

Nee, en misschien is het beter om de theorie te leren tijdens onze praktijklessen. Je moet echter eerst slagen voor het theorie-examen voordat je je kan aanmelden voor het praktijkexamen.

Hoeveel rijlessen heb ik nodig?
Het aantal benodigde lessen varieert per leerling en is afhankelijk van vele factoren, zoals beschikbaarheid, ervaringen uit het verleden en jouw unieke leerstijl. De gemiddelde leerling heeft ongeveer 40 uur rijlessen nodig.

Je instructeur houdt je voortgang bij en dit zal je helpen om je eigen leerproces bij te houden.

Rijschool Drive2pass
 Almere  Laren
Amsterdam  Eemnes
 Lelystad  Baarn
 Naarden  Soest
 Bussum  Huizen
 Hilversum Blaricum

Heb je een vraag?

Neem gerust contact met ons op. Je kunt ons bereiken via 06 272 775 83 via whatsapp of door onderstaand contactformulier in te vullen.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.